fbpx

Tekniikan Maailmassa viisi sivua ilmastohömppää – peruin tilauksen

Tekniikan Maailma julkaisi tänään 28.11.2018 viisi sivua tekstiä ja kuvia ilmastonmuutoksesta. Kaikki jutut lähtivät olettamuksesta, että hiilidioksidi CO2 on ’syyllinen’ lämpötilan nousuun, että lämpötilan nousu on paha asia ja että CO2 nousu johtuu ihmisestä. Yhtään kriittistä mielipidettä jutuissa ei ollut, vaan ym. olettamus otettiin totena ja kerrottiin oletettuja katastrofaalisia seurauksia.

Peruin Tekniikan Maailman tilauksen. On se surkeaa, kun perinteinen TM:kin ottaa hörhöilyn tosissaan.

Laitetaan tähän perään nyt sama lista kuin edellisessäkin postauksessani:

Tosiasioita hiilidioksidista:

– Hiilidioksidi CO2 on heikko kasvihuonekaasu ja sen vaikutus lämpötilaan on vähäinen.
– CO2 on elämälle välttämätön kaasu. Jos CO2 laskee liian alas, kasvit kuolevat. CO2 pitää yllä Maapallon tarvitsemaa ilmakehää.
– CO2 pitoisuus ilmassa on todella pieni.
– Mitä suuremmaksi CO2 pitoisuus nousee, niin sitä paremmin kasvit voivat.
– Maapallo vihertyy tällä hetkellä CO2 pitoisuuden nousun vuoksi.
– Jääkairauksista tiedämme, että ilmaston lämpötila nousee ensin ja vasta sitten CO2 pitoisuus. On siis todennäköistä, että ilmaston hidas lämpeneminen aiheuttaa CO2-pitoisuuden nousun, eikä toisinpäin.
– Ilmasto ei ole lämmennyt noin 20 vuoteen.
– Suomen CO2 tuotto on Tilastokeskuksen mukaan laskenut vuosivälillä 1990-2018 noin 21 %. Jos siis uskoisi, että hiilidioksidilla CO2 olisi joku vaikutus, niin silloin voisi todeta, että Suomen kansa on tehnyt jo osansa.

Yllä olevat tosiasiat voi kukin tarkastaa googlettamalla.


Selvyyden vuoksi totean etten ole ’ilmastodenialisti’. Ilmastonmuutos on todellinen luonnollinen ilmiö kuten se on ollut koko maapallon olemassaolon ajan. Ihmisellä on ilmastoon jokin, todennäköisesti pieni, vaikutus.

Tämä kirjoitus on ilmestynyt alun perin Uuden Suomen Puheenvuoroja -blogissani.